Україна
Виробники
Понад 200-річний досвід вдосконалення та виготовлення горілчаних виробів.
У виробництві горілчаних виробів заводу «Гетьман» лежить унікальне поєднання сучасних технологій з передовими розробками наших технологів, яке дозволяє створювати високоякісний алкоголь.
Ми неодноразово підтверджуємо якість українського алкоголю як національного продукту на світовій арені, займаючи високі щаблі на європейських ринках та відповідаючи усім світовим стандартам
Один із лідерів в Україні – Ужгородський коньячний завод, який входить у трійку найбільших виробників коньяків. У всьому світі відомі марочні коньяки Закарпаття «Тиса», «Ужгород» і «Карпати». Не менш популярні і ординарні коньяки «Три зірки», «П’ять зірок», «Закарпатський», «Невицький замок» та «Бескиди»
Історія виробництва почалася ще в 1959 році в Закарпатті. Перша партія коньячного спирту була вироблена і закладена в дубові бочки в с. Великі Лази, а в 1962 році був випущений перший коньяк “Три зірочки”.
У 1977 році підприємство дістало назву «Ужгородський коньячний завод». Зараз Ужгородський коньячний завод спеціалізується на випуску коньяків віком від 3 до 12 років із коньячних спиртів, вироблених з екологічно чистої сировини.
З огляду на те, що коньяк – продукт з неповторним і складним букетом, найважливіше – дати цьому букету розкритися. За правилами етикету, напій вживають строго після других страв або завершення трапези. Коньяк не охолоджують і не підігрівають, правильна температура подачі коньяку – кімнатна. Поціновувачі коньку вважають, що пити його варто з правильного келиха – сніфтера, щоб насолодитися смаком і ароматом напою. Щоб букет розкривався повністю, у келиха повинні бути широка площа чаші, звужений верх конічної форми і зручна ніжка. Часто до цього напою подають фрукти, темний шоколад, твердий сир, паштет, маслини або морепродукти, канапки з сьомгою чи ікрою.
ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» – підприємство з багатолітньою історією.
Початки виробництва сягають 1931 року, коли завод успішно конкурував з приватними підприємствами, мав горілчані склади, магазини в усіх воєводствах Галичини.
На теренах пострадянського простору Львівське підприємство було одним із трьох найпотужніших лідерів лікеро-горілчаної промисловості і першим освоїло випуск натурального спиртового оцту на базі німецької технології.
Впродовж всієї своєї історії завод випускав якісні та ексклюзивні види алкогольних напоїв: горілки, лікери, настоянки, постійно розширюючи асортимент та вдосконалюючи технологію виробництва. Продукція Львівського лікеро-горілчаного заводу добре відома й високо оцінена не лише в Україні, а й за її межами, про що свідчать численні нагороди.
Львівська горілка виробляється із натуральних компонентів. В технологічному процесі використовується високоякісний зерновий спирт класу «Люкс», «Екстра» і вода, яка проходить відповідну підготовку на сучасному обладнанні. Горілка очищується фільтрами з деревним вугіллям і кварцовим піском для надання їй особливої чистоти та м’якості.
Лікери виробляються з натуральних соків, виготовлених із ягід екологічно чистого Карпатського краю. Популярність львівських горілок та лікерів досягнута завдяки різноманітному асортименту і стабільно високій якості.