Один із лідерів в Україні – Ужгородський коньячний завод, який входить у трійку найбільших виробників коньяків. У всьому світі відомі марочні коньяки Закарпаття «Тиса», «Ужгород» і «Карпати». Не менш популярні і ординарні коньяки «Три зірки», «П’ять зірок», «Закарпатський», «Невицький замок» та «Бескиди»
Історія виробництва почалася ще в 1959 році в Закарпатті. Перша партія коньячного спирту була вироблена і закладена в дубові бочки в с. Великі Лази, а в 1962 році був випущений перший коньяк “Три зірочки”.
У 1977 році підприємство дістало назву «Ужгородський коньячний завод». Зараз Ужгородський коньячний завод спеціалізується на випуску коньяків віком від 3 до 12 років із коньячних спиртів, вироблених з екологічно чистої сировини.
З огляду на те, що коньяк – продукт з неповторним і складним букетом, найважливіше – дати цьому букету розкритися. За правилами етикету, напій вживають строго після других страв або завершення трапези. Коньяк не охолоджують і не підігрівають, правильна температура подачі коньяку – кімнатна. Поціновувачі коньку вважають, що пити його варто з правильного келиха – сніфтера, щоб насолодитися смаком і ароматом напою. Щоб букет розкривався повністю, у келиха повинні бути широка площа чаші, звужений верх конічної форми і зручна ніжка. Часто до цього напою подають фрукти, темний шоколад та твердий сир.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.